Leo Meller herättää hyvinkin vastakkaisia näkemyksiä. Yritin poimia aiheellisimmat kritiikit tähän tiiviiseen pakettiin, josta voi sitten itse kukin kriittisesti miettiä onko väitteissä perää.

1) RAHA

Mellerin ansiotulot olivat viime vuonna yli 60 000 euroa (tämä ei tietenkään tee ihmisestä vielä pahaa). Meller sai kuitenkin 80 - luvulla tuomion vero- , kirjanpito - ja rahankeräysrikoksista. Lisäksi häntä on syytetty Patmoksen rahojen kavalluksesta. Meller on puolustautunut väittämällä todisteita tekaistetuiksi, sillä hän oli julistanut Neuvostoliiton tuhoutumista - ja ulkopoliittisista syistä hänelle näin ollen piti tehdä jotain. Melleriä kohtaan on myös esitetty ankaraa kritiikkiä kymmenysten maksun ylikorostamisesta, hänen sanotaan tehneen kymmenyksistä suoritus jolla ansaitaan Jumalan siunauksia.                           (vrt. Apt. 20 :33 --> )

2) HAUREUS

Meller oli avioliiton ulkopuolisessa suhteessa toisen naisen kanssa. Tietenkin myös uskovainen voi langeta, mutta erityisesti hengellisten johtajien lankeamiset on aina otettava vakavasti.

3) LÄMMIN SUHTAUTUMINEN BENNY HINNIIN

Patmos-säätiö ja Meller ovat suhtautuneet pelottavan positiivisesti ex-helluntailaissaarnaajaan, amerikkalaiseen Benny Hinniin. Hinnin on todettu valehdelleen taustoistaan useaan otteeseen, lisäksi hän on kerännyt miljoonien omaisuuden "saarnojen varainkeruulla" , hän on sanonut olevansa yhteydessä kuolleisiin. Hinn oli osallisena Toronton nauruherätyksen jälkimainingeissa, jonka vaikutuksia on väitetty näkyneen mm. Nokia Missionissa sen alkuvaiheen aikana.

4) HYVILLÄ TEOILLA BRASSAILU

Patmos-säätiö tekee paljon humanitääristä työtä, mikä on tietenkin hyvä asia. Sitä on kuitenkin syytetty myös siitä, että he kyllä muistuttavat ahkerasti ihmisiä siitä, miten hyvää työtä he tekevät. " Kavahtakaa, ettette ihmisten nähden harjoita vanhurskauttanne, että he teitä katselisivat, muutoin ette saa palkkaa Isältänne, joka on taivaissa. Sen tähden, kun annat almuja, älä soitata torvea edelläsi, niin kuin ulkokullatut tekevät jne. " ( Matt. 6:1 --> )

5) LOPUN AJAN JULISTUKSEN YLILYÖNNIT

Mellerin on sanottu vetäneen mutkat suoriksi lopun ajan tulkinnoissaan , esimerkiksi kertoessaan taivaan ja helvetin sijainnista tai etsiessään rock-levyistä saatanallisia viestejä soittaessaan niitä väärin päin. Onko keskeistä pauhta maailman menosta vai yksinkertaisesti saarnata parannusta yksittäisille ihmisillä - Meller opettaa ihmiset kritisoimaan kaikkea muuta paitsi itseään.. (?)  Häntä on syytetty siitä, että hän siivilöi kärpäset mutta päästää kamelit läpi. Puolustajat viittavaat Mellerin toteutuneisiin ennustuksiin. Vastustajat vastaavat tähän yleensä a) Meller ennustaa lähes kaikesta mahdollisesta, kyllä joku aina joskus osaa kohdalleen - osa ei (esim. Israelin ja Syyriän välinen sota, Reinikaisen vaalivoitto- jonka yhteydessä Meller surutta mustamaalasi esim. Bjarne Kallista jne) ja b) ennustaa voi monista voimista käsin.

6) MENESTYSTEOLOGIA

Meller menee opetuksessaan reippaasti menestysteologian puolelle - kun tulet uskoon niin Jumala tiputtaa taivaasta rahaa ja terveyttä, pikkuisen kärjistetysti. Voi kuitenkin aiheellisesti kysyä, oliko kristittyjen elämä materiassa pyörimistä, vai luottamista siihen että Jumala antaa sen mitä kristitty tarvitsee - jokapäiväisen leivän. Tottakai Jumala siunaa omiaan - miksei myös taloudellisesti jne - mutta Meller vetää mutkat liian suoriksi.

7) MUUTA

Arvostelijoiden mollaaminen, dominion-oppi, suhtautuminen avioeroon ja naispappeuteen ristiriitaisesti, kalvinismin ja armeniolaisuuden ristiriita Mellerin teologiassa..

 

Kritiikkiinkin tulee tietenkin suhtautua kriittisesti, myönnän avoimesti että itselläni oli epäilevä asenne jo valmiiksi Melleriin. Hedelmistään puu tunnetaan.

Kritiikkiä otetaan vastaan.